top of page
Cover-intro.jpg

Kunst in Quarantaine

Leerlingen van het Insula College in Dordrecht werden tijdens de corona-lockdown door hun kunstvakdocenten uitgedaagd. Door middel van een begeleidende opdracht hebben ze, op een creatieve manier, laten zien hoe zij de huidige situatie ervaren.

Met als resultaat een hele collectie aan kunstobjecten, mondkapjes met een boodschap, logo’s, verhalen, gedichten en tekeningen.

Zahra Vliegenthart A2B.jpg
Femke Wepster H4D.jpg
Joël Wubs H4D.png
Yentl Lemmers H4C.png

Expositie in een magazine

In de school en in de lokalen wordt regelmatig werk van leerlingen geëxposeerd. Door de maatregelen rondom corona zou niet iedereen de kunstwerken kunnen aanschouwen. Er is dus gezocht naar een alternatief om deze bijzondere werken toch een publiek te geven.

De docenten waren zo blij met het eindresultaat dat een selectie is gebundeld in een magazine: Kunst in Quarantaine. Leerlingen krijgen het bij hun rapport, het is aan collega’s overhandigd en wordt op andere locaties in Dordrecht verspreid.

Kunst-in-quarantaine-logo.jpg
Kunst-in-Quarantaine.jpg

Vormentaal

Door met kaders te werken in het logo en magazine visualiseer ik het opgesloten gevoel wat de jongeren ervaren. Sommige items stappen uit het kader of passen er net niet in.

Door de hoeveelheid werk, en omdat studenten hun werk op verschillende manieren aanleveren, is iedere pagina opgezet als een 'art wall'.​

KIQ magazine_3.jpg
KIQ magazine_2.jpg
KIQ magazine_5.jpg
KIQ magazine_4.jpg
KIQ magazine_1.jpg

Meer werk zien?

bottom of page